MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM


U utorak, 02.12.2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski organizirano je cjelodnevno događanje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ( 3. 12. )  te Dana ustanove URIHO.
Program počeo u 15 sati izlaganjem udruga, institucija i obrazovnih centara koje skrbe o osobama s invaliditetom, a koji su na više od 40 izložbenih štandova prezentirali svoje aktivnosti i programe. Usporedo je održana i simultanka hrvatskog velemajstora Roberta Zelčića sa šahistima s invaliditetom.
Održan je i okrugli stol na temu 'Socijalno poduzetništvo u funkciji zapošljavanja osoba s invaliditetom', na kojemu se, među ostalim, raspravljalo i o novom Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji.
Nakon okruglog stola, Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom proglasio je najbolje sportaše, sportašice t ekipe u 2014. Najbolja sportašica je stolnotenisačica Sandra Paović (STKI URIHO), u muškoj konkurenciji to je Zoran Talić (AGRAM Zagreb), a najbolja ekipa je atletski klub osoba s invaliditetom AGRAM. Priznanja su još dobili Daria Šulekić, Leon Goličnik, Željko Jarić Pavičić, Krsto Kovačević, Ružica Haganj, STKI URIHO, ŠK Stjepan Bosak – URIHO, BK DDZ OSI Željko Klepač Uriho te novinar In Portala.
Koncert je počeo u 18.00 sati a prvi je na scenu izašao Tamburaški orkestar HRT-a kojim je ravnao Siniša Leopold. Koncert je otvorio Tomislav Brajša s pjesmom 'Moj Zagreb tak imam te rad'. Zatim im se na sceni pridružio folklorni ansambl Ladarice. Glazbeni program u velikoj dvorani 'Lisinskog' svojim su nastupom obogatili i Bojan Jambrošić, Barbara Suhodolčan, Kvartet Gubec, Mirko Švenda i Pero Rogan.





Partneri, sponzori i donatori